Boxout

Aimee Mann

Aimee Mann

Details

Datum Zaterdag 1 november 2008
Plaats Brussel
Start 20u00
Organisatie AB
Type Optreden

Meer info

Op zaterdag 01 november komt Aimee Mann naar de AB. Liefhebbers van het betere levenslied weten alvast waar ze dit jaar Allerheiligen zullen vieren.
Aimee Mann heeft al een lange geschiedenis achter de rug met de formatie 'Till Tuesday en later als soloartieste. Al sinds 1985 verblijdt ze de wereld met haar subtiele schetsen van intermenselijke relaties. Haar talent werd o.a. door filmregisseur Paul Thomas Anderson (h)erkend. Hij koos voor de soundtrack van Magnolia maar liefst acht Aimee Mann nummers (onder andere 'Wise up' en 'Save me').

In de zomer van 1999 was ze de betutteling door de grote platenfirma's meer dan beu. Ze kocht de rechten van haar plaat 'Bachelor N 2' terug van haar platenlabel en besloot om een eigen label op te richten. Deze firma werd 'SuperEgo Records' gedoopt en zou aanvankelijk enkel via internet koopwaar aanbieden. De vraag naar haar plaat bleef stijgen en uiteindelijk besloot ze ook via een distributiedeal haar plaat in de winkels te koop aan te bieden. Het werd een razend succes.

Sindsdien houdt ze als eigenzinnige singer-songwriter de touwtjes stevig in handen. Haar cds verschijnen steevast in een prachtige verpakking zonder dat ze de fans hiervoor extra laat betalen.
Na 'Lost in Space' volgde met 'Live at St. Anns Warehouse' het levende bewijs dat ze ook live tot grootse prestaties in staat is. In 2005 vertelde ze met de conceptplaat 'The Forgotton Arm' het verhaal van een gedoemde liefdesaffaire tussen een boksende, aan drugs verslaafde, Vietnamveteraan en een ongeduldig meisje van zestien dat haar nest wil verlaten.
Onlangs bracht ze, opnieuw in eigen beheer, het prachtalbum '@#%&*! Smilers' uit, met als single dat felle 'Freeway'. Op 1 november komt ze die liedjes live aan u voorstellen. Erbij zijn is de @#%&*! boodschap!

Prima voorprogramma wordt die avond The Submarines: het muzikale koppel Blake Hazard en John Dragonetti, eveneens met Los Angeles als thuisbasis en nu klaar met hun tweede cd 'Honeysuckle Weeks' (op het Nettwerk label, hier via Munich en met frisse single 'You, Me & The Bourgeoisie'). U mag daarbij aan The Beatles denken, of aan The Sundays (of aan Aimee Mann?). En voor onze kijkers: hun muziek was blijkbaar ook al aanwezig in de jongste Apple iPhone ad, of in series als Grey's Anatomy en Nip/Tuck!

Klikkerdeklik

Verder klikken:

Ook op zaterdag 1 november 2008:

Shortcut naar deze pagina